Naar inhoud
Volvo C30 Chiptuning Header

Volvo Chiptuning

Chiptuning Volvo

Chiptuning voor uw Volvo? Welke voordelen Digicar hierbij te bieden heeft? Door uw Volvo softwarematig te optimaliseren kan uw Volvo aanzienlijk verbeteren qua, koppel, trekkracht, koppelverloop, souplesse, pk. en rijcomfort.

Het overbekende Zweedse automerk Volvo staat bekend om zijn betrouwbaar en krachtige karakter.

Digicar kent het merk Volvo zeer goed en zijn werkzaamheden voor menig officieel dealer of Volvo specialist.

Door middel van onze op maat geschreven chiptuning realiseren we de optimale rijeigenschappen uit de diverse krachtige Volvo motoren. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van Volvo chiptuning zal uw Volvo nadat deze gechipt is, in een breder toerengebied en per versnelling mooiere prestaties afleveren.

Vermogenswinst voor uw Volvo

Chiptuning Volvo - Als u besluit uw Volvo te laten chiptunen wordt deze middels een softwareafstelling aangepast, motorisch verandert er dus verder niets aan de auto met alleen chiptuning. De software van de auto wordt geoptimaliseerd per toerental en stand van het gaspedaal, waardoor uw Volvo beter en sneller zal reageren dan voorheen, dit ter bevordering van het rijcomfort en totale rijervaring.

Het extra vermogen dat uw Volvo ontvangt zal tijdens het rijden goed en op een vloeiende manier merkbaar zijn. Volvo motoren kunnen door middel van chiptuning grote stappen maken op het gebied van vermogenswinst. Dit geld voor zowel de turbo diesel (D2, D4, D5, D6) als turbo benzine motoren (T2, T3, T4, T5, T6).

Waarom doet Volvo dit zelf niet?

Een bewuste keuze en zeker niet omdat het technisch niet mogelijk is. De diverse modellen moeten op iedere plek in de wereld functioneren. Met uiteenlopende (extreme) omstandigheden en met grote verschillen in brandstof- en olie kwaliteit. Een compromis moet dus gekozen worden.

Daarbij wil Volvo zelf graag de marge behouden op het vermogen. Zo kunnen ze dezelfde motor aanbieden met verschil in originele pk’s. Motoren (in basis gelijk) van Volvo worden bijvoorbeeld softwarematig aangepast en er ontstaat diversiteit en keuzemogelijkheden, terwijl de productielijn niet hoeft te worden aangepast. Vanuit commercieel oogpunt erg interessant dus. Voor chiptuning zijn deze geknepen motoren overigens ook bijzonder interessant. Intern bij Volvo wordt soms ook tuning aangeboden, als extra optie. Weer een commerciële reden dus.

Volvo Chiptuning bij Digicar

Digicar is een van de meest ervaren en betrouwbare partijen op het gebied van chiptuning. Niet voor niets werken we voor menig Volvo dealer en Volvo specialist. Onze werkwijze is meest uitgebreid en de resultaten worden op verantwoorde wijze gerealiseerd. We bieden zekerheid en kwaliteit met onze tuning. Maatwerk en aanvullende uitgebreide diagnosetests voor iedere auto.

De software van uw Volvo wordt individueel aangepast en precies gemodificeerd aan de hand van uw persoonlijke wensen, verwachtingen en de huidige voertuigstaat.

Geen enkele auto is hetzelfde dus wordt er per auto gekeken naar wat het meest ideale is voor betreffende Volvo en het best aansluit bij uw persoonlijke tuningswensen.

Digicar heeft een hypermoderne 4x4 testbank waar alle rij situaties gesimuleerd worden. Met specifieke merkdiagnose worden aanpassingen gecontroleerd en autotechnische data volledig in kaart gebracht.

We gaan hiermee veel verder dan de meeste aanbieders uit de autobranche.

Benieuwd naar wat Digicar chiptuning voor uw Volvo kan betekenen? Zoek hieronder uw model op of laat u informeren naar de mogelijkheden.

Volvo Chiptuning - Volledig op maat verzorgd door Digicar Engineering Doetinchem.

 

Neem contact op

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Deel deze pagina