Naar inhoud
Chiptuning Bmw 3 Serie Fxx 2012Header

BMW Chiptuning

Op zoek naar meer vermogen voor uw BMW maar zonder de motor aan te passen? Al eens gedacht aan BMW Chiptuning? Chiptuning is een relatief snelle en eenvoudige manier om meer vermogen uit uw BMW te krijgen. Maar wat is chiptuning precies en waar moet je op letten?

Bij chiptuning wordt de software van uw BMW geoptimaliseerd per toerental en gaspedaalstand. Na tuning levert betreffende BMW extra vermogen, met name in het werkgebied en gericht op meer souplesse en rijcomfort. Als aangegeven; zonder iets fysieks aan de motor aan te passen of toe te voegen.

Digicar is al sinds 2004 actief op het gebied van chiptuning en uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende spelers in de markt. Door jarenlange ervaring, kennis en vakkunde garanderen wij u de hoogste kwaliteit chiptuning, op maat gemaakt specifiek voor uw BMW.

Vermogenswinst bij BMW diesel- en benzinemotoren

BMW staat er om bekend sterke en betrouwbare motoren te leveren met een goed basis vermogen. Een ideaal uitgangspunt voor tuning dus. Als u uw BMW laat chippen kan het vermogen toenemen met soms ruim boven de 30%! Dit geldt dan voor de turbo uitgevoerde motoren.

Chiptuning bij Digicar hebben we compleet in eigen beheer. Hierdoor zijn wij in staat om de tuning voor uw BMW 100% op maat te maken, precies aansluitend op uw wensen en voorkeuren. BMW motoren zijn over het algemeen dus goed te chippen en zelfs uit de M-motoren van BMW kunnen we nog een hoop extra vermogen halen.

Het daadwerkelijke extra vermogen dat uw BMW erbij krijgt is mede afhankelijk van uw eigen voorkeur en de conditie en uitvoering van uw auto. Wanneer uw BMW door ons gechipt is zal het rijcomfort van uw BMW omhoog gaan en zal uw BMW beter reageren.

Zekerheid bij Digicar

BMW chiptuning bij Digicar is van de hoogst mogelijke kwaliteit. Die kwaliteit kunnen wij garanderen door onze jaren lange ervaringen en gebruik van de best beschikbare apparatuur.

Zo hebben wij een hypermoderne 4x4 testbank die elke rij situatie compleet kan simuleren. Ontwikkeling van onder andere BMW optimalisatie software hebben we op onze rollenbank volledig in eigen beheer. Hiermee garanderen we de best mogelijke kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid en garanderen daarom levenslange garantie op al onze software modificaties!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw BMW? Zoek hieronder uw auto op of neem contact met ons op.

 

Neem contact op

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom BMW chiptuning?

BMW levert af fabriek me meeste modellen al met een behoorlijk vermogen en profileert zich als een van de snellere merken op de markt. Waarom chipt BMW zelf deze motoren dan niet? De reden dat BMW dit zelf niet al af fabriek doet heeft verschillende, begrijpelijke redenen.

Om te beginnen levert ook BMW dezelfde motoren met verschillende uitvoeringen op het gebied van standaard vermogen. Deze zogenoemde ‘geknepen’ motoren hebben minder vermogen dan het ‘origineel’ en zorgen ervoor dat BMW verschillende opties kan aanbieden met verschillende prijsklassen.

Deze motoren zijn softwarematig ‘begrenst’ waardoor er soms verrassend veel vermogen bij kan komen door de BMW slechts te chippen. Andere redenen voor BMW om de auto niet standaard te leveren met de best mogelijke vermogenscurve zijn wereldwijde verschillen in regelgevingen, kwaliteit in onderhoud en niveau van brand- en vloeistoffen.

Dit betekend natuurlijk niet dat de auto niet meer voldoet aan de milieu eisen wanneer die gechipt wordt, de auto kan zelfs wat zuiniger worden na chiptuning.

Populaire modellen

Chiptuning BMW 1 Serie

In 2005 introduceerde BMW zijn hot Hatchback. Met de introductie van de 1 serie ging BMW de concurrentie aan met de Audi A3 en de Volkswagen Golf. De 1 serie biedt, zoals te verwachten is van BMW, een sportief karakter. Dit sportieve karakter is bij de turbo motoren, zowel diesel als benzine, prima uit te bereiden door ze te chippen. Chiptuning kan de 1 serie een leuk aantal extra pk’s opleveren.

Chiptuning BMW 2 Serie

De BMW 2 serie is te onderscheiden in 2 verschillende soort auto’s, de voorheen 1 Serie Coupe en de Active Tourer. Beide varianten beschikken over interessante motoren die we door middel van chiptuning meer rijcomfort kunnen bieden. Zowel de sportieve coupe als de comfortabele Active Tourer bieden goede mogelijkheden voor Digicar Chiptuning.

Chiptuning BMW 3 Serie

Zoals BMW de serie zelf noemt, de sportsedan of sportstation zoals geen ander. Chiptuning voor de BMW 3 series biedt uitstekende resultaten. Zowel de 6 cilinders als de moderne, zuinigere 4 cilinder turbomotoren zijn prima te optimaliseren met onze chiptuning.

Chiptuning BMW 4 Serie

De 3 serie net niet sportief genoeg. Dan is er nog de BMW 4 serie. Op basis van de 3 serie maar dan in het jasje van een coupe. Motorisch kunnen we rijeigenschappen perfect laten uitsluiten bij het sportieve karakter, dus ook voor de 4 serie is chiptuning zeker het overwegen waard is. Uw 4 serie zal beter presteren op de weg en comfortabeler aanvoelen.

Chiptuning BMW 5 Serie

De BMW 5 serie is niet meer weg te denken uit het modellenscala van BMW en het dagelijks straatbeeld. De 5 serie is kenmerkend door zijn complete uitvoeringen en strakke uiterlijk. Motorisch zijn ze zeker niet de minste, maar met chiptuning toewerken naar extra rijcomfort en rijplezier is een prachtige optie. Laat u informeren naar de mogelijkheden van chiptuning van uw 5 serie.

Chiptuning BMW 6 Serie

Sportiviteit en exclusiviteit, dat zijn de eerste woorden die bij je opkomen als je denkt aan de BMW 6 serie. De 6 Serie past dan ook perfect in het BMW assortiment. De iconische coupe van BMW werd in 1976 voor het eerst geïntroduceerd en vanaf de eerste dag is er nooit bezuinigd op deze 6-serie BMW. Tot op heden is dat onveranderd. Ondanks dat is er natuurlijk altijd ruimte voor winst en prestatieverbetering door middel onze maatwerk chiptuning oplossingen. Kijk in het modellen vak hierboven naar wat er mogelijk is bij chiptuning van een 6 Serie.

Chiptuning BMW 7 Serie

De uiterste top van BMW is de BMW 7. Het vlaggenschip kenmerkt zich door het strakke uiterlijk, ruimte, comfort en een top afwerking. De uitvoeringen van de 7 serie komen nergens meer iets aan tekort. Het rijgedrag, koppelverloop en de eigenschap in een breed toerenbereik kunnen we uiteraard wel perfectioneren. Een uitbreiding met chiptuning voor dit type BMW uit de 7-serie is in dan ook niet misplaats. Na chiptuning zal uw 7 serie beter van onderuit oppakken en meer souplesse hebben dan ooit tevoren.

Chiptuning BMW M-Modellen

De gewone BMW uitvoeringen nog niet snel genoeg? Dat vond BMW zelf ook! Daarom riepen ze de M serie in het leven. Verschillende modellen van BMW in een sportiever jasje, met beduidend grotere motoren en race-eigenschappen. M staat voor super prestaties, toch zijn hier met onze afstellingen ook nog super resultaten te boeken.

Laat u informeren naar de mogelijkheden voor BMW (M) chiptuning.

Digicar Engineering Doetinchem - BMW Chiptuning Op maat!

 

Deel deze pagina