Naar inhoud
Citroen Ds3 Chiptuning 6 Header

Citroën Chiptuning

Uw Citroën of DS laten chiptunen voor wat extra vermogen? Dat heeft u aan Digicar een uitstekende partner. We bieden ruime mogelijkheden voor het op maat chippen van uw Citroën. Uw Citroën zal na onze chiptuning comfortabel aanvoelen dan ooit!

Digicar is al jaren actief op het gebied van Citroën chiptuning en goed bekend met de diverse modellen inclusief de recentere DS lijn. Wij leveren uitsluitend maatwerk Chiptuning voor uw Citroën en nemen uw wensen mee in onze modificaties. De software van uw Citroën zal geoptimaliseerd worden waardoor de auto over de gehele linie beter zal presteren.

Vermogenswinst Citroën

Wanneer u op zoekt bent naar extra vermogen voor uw Citroën of DS, is chiptuning zeker een te overwegen optie. Chiptuning kan uw Citroën namelijk wel meer dan 30% extra vermogen geven door enkel en alleen de ECU – motor management - van uw Citroën aan te passen. Als uw Citroën gechipt is zal de auto beter presteren qua trekkracht en rijcomfort.

De auto zal beter van onderuit oppakken door het verbeterde koppel en sterker doorlopen naar een hoger toerenbereik. De verschillende Citroën HDI motoren zijn populair aangaande chiptuning waarbij we dan ook mooie resultaten boeken. Uiteraard betrouwbaar en niet ten koste van motor of aandrijflijn.

Waarom wordt een Citroën niet af-fabriek gechipt?

Zoals alle fabrikanten levert ook Citroën hun auto’s niet met het maximaal haalbare vermogen. De redenen van Citroën zijn vrij voor de hand liggend. Commercieel, maar ook wereldwijde verschillen in omstandigheden (denk aan weersextremen), niveau van onderhoud, verschil in brandstoffen en diverse regelgeving zijn van belangrijke invloed.

Citroën levert net als veel andere autofabrikanten geknepen motorvarianten. Dit is een motor die softwarematig als het ware wordt begrensd. Bewust om zo verschillende varianten in vermogen uit te brengen zonder dat productieproces hoeft te wijzigen.

Citroën houdt dus zelf de marge op het vermogen van de auto. Chiptunen is voor deze motoren bij uitstek een perfecte optie.

Wanneer u besluit uw Citroën/DS te laten chippen zoeken we nooit de uiterste marge op. Het gaan ons om realiseren van een mooier koppelverloop en soeplesse. Een optimale afstelling en niet om met chiptuning uit uiterste uit het blok te persen.

Uw Citroen kan zelfs zuiniger gaan rijden na chiptuning bij normaal gebruik. Dit is te wijten aan een ideale lijn in vermogensverloop.

Citroën chiptuning bij Digicar

Als u ervoor kiest om u Citroen of DS bij Digicar te laten chippen, dan kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Modificaties sluiten aan bij uw verwachting en we geven een eerlijk beeld van mogelijkheden.

Digicar biedt de hoogste kwaliteit chiptuning, speciaal op maat geschreven. Een verfijnde afstelling en niet alleen een manier om extra vermogen uit uw Citroen te behalen. Door onze jarenlange ervaring en vaktechnische kennis van het merk weten we precies hoe op verantwoorde wijze software dient te worden herschreven. Menig Citroen dealer en specialist is dan ook tevreden opdrachtgever.

Als extra garantie en zekerheid bieden wij op al onze softwaremodificaties garantie zo lang u de auto rijdt!

Geïnteresseerd in chiptuning voor uw Citroën of DS? Zoek hieronder de mogelijkheden voor uw model op of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Neem contact op

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Populaire modellen

Chiptuning Citroën HDI motoren

De welbekende Franse motoren die in verschillende merken te vinden zijn. Deze motoren zijn natuurlijk ook bij Digicar veelvoorkomend. De basis van deze HDI motoren gaat al even en middels chiptuning zorgen we voor een verfijnde afstelling. Er is genoeg te behalen op het gebied van extra koppel en verloop vermogen. Chiptuning is hiervoor een optimaal middel.

De dieselmotoren die we in Citroën vinden zijn als gezegd goed en veilig te optimaliseren met onze maatwerk chiptuning. Chiptuning van HDI motoren zorgt ervoor dat uw Citroen of DS krachtiger en comfortabeler aanvoelt dan voorheen. Vermogens winsten tot wel (of soms zelfs over) 25% extra pk of koppel zijn goed te realiseren.

Zowel voor personen auto’s zoals bijv. de DS modellen, maar zeker ook de verschillende bedrijfswagens als de Berlingo, Nemo, Jumpy of Jumper kan chiptuning aantoonbare voordelen en rijcomfort opleveren.

Chiptuning THP motoren

De THP motoren zijn o.a. in de Citroën DS varianten te vinden. Het zijn de wat recentere turbobenzine motoren van Citroën. Bent u zoekend om uit deze motoren net wat meer rendement te halen? Op het gebied van extra pk of koppel? Heeft u dan chiptuning door Digicar al eens overwogen?

Chiptuning levert uw Citroën of DS net wat extra trekkracht waardoor uw auto in een breder bereik soepeler aanvoelt. Digicar levert een weloverwogen afstelling van deze motoren. Een veilige en verantwoorde realisatie van extra pk’s en koppel wat het aanlokkelijk maakt chiptuning uit te laten voeren. Uw Citroen of DS zal daarbij aanzienlijk beter oppakken en beter presenteren in het dagelijkse werkgebied.

Benieuwd naar wat chiptuning kan doen voor uw Citroën of DS? Zoek in het modellen vak uw model op of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Chiptuning DS

Waar voorheen DS Automobiles nog als de prestigieuze Citroën DS lijn door het leven ging, gaat DS automobiles tegenwoordig als een eigen exclusief onderdeel verder. Onderdeel van Citroën is het nog steeds, echter zijn alleen de design contouren nog zichtbaar. Tegenwoordig is zelfs het Citroënlogo op de grill vervangen door de ‘DS’.

De DS staat voor een sportief en wat luxer rijkarakter. Dit is ook terug te zien in het stoere designconcept van DS. Motorisch “leent” DS nog wel gewoon de motoren van Citroën. De welbekende Franse HDI en THP motoren voorzien ook DS van het vermogen.

Meer vermogen en een verbeterde afstelling voor uw DS? Een optimalisatie van originele software? Dan is chiptuning door Digicar de oplossing waar u naar opzoek bent. Zowel de turbodiesel- als de turbobenzinemotoren kunnen interessante vermogenswinsten bieden die zeker het rijgedrag van uw DS ten goede zullen komen.

 

Deel deze pagina