Naar inhoud
Mazda 6 Chiptuning Header

Mazda Chiptuning

Presteert uw Mazda niet helemaal zoals u zou willen? Mist u wat trekkracht? En mag hij net wat sneller uit de startblokken komen? Of wilt u gewoon de meest optimale afstelling realiseren voor uw Mazda? Dan is chiptuning van u Mazda absoluut het overwegen waard.

Wat is Chiptuning

Mazda chiptuning is de manier om bij uw Mazda duidelijk meetbare vermogenswinsten te bewerkstelligen zonder ingrijpende of uiterlijke verandering. Door de motorsoftware per individuele auto aan te passen en per toerental en gaspedaalstand te optimaliseren, realiseren we een op maat geschreven tuning .

Chiptuning van uw Mazda (met turbomotor) kan al snel naar 30% aan extra pk en koppel leiden, waardoor de rijprestaties duidelijk zullen verbeteren. Het chippen van uw Mazda zorgt daarbij voor een vloeiender koppel verloop waarbij eveneens het werkgebied van de auto vergroot wordt.

Voor u chiptuning prijs/technisch dan ook een zeer interessante optie.

Voordelen Mazda Chiptunen?

Er nog niet helemaal over uit om uw Mazda te chippen of vraagt u zich af waarom u dit juist bij Digicar zou moeten doen? Digicar Engineering levert u uitsluitend maatwerk chiptuning. Daarbij staat kwaliteit en betrouwbaarheid voorop.

Geen voorgeprogrammeerde software of externe tuningsbox/ tuningmodule dus, maar een afstelling specifiek gericht op uw Mazda en aan de hand van eventuele persoonlijke wensen. Kennis is in eigen bedrijf aanwezig. Ontwikkeling van software eveneens. We persen niet tegen beter weten in het laatste vermogen uit de motor, maar realiseren een verantwoorde chiptuning met een optimaal vermogens- en koppelverloop.

Onze werkwijze is zeer uitgebreid en hiermee onderscheiden van ons ten opzichte van andere chiptuning aanbieders. Wij checken uw Mazda bij binnenkomst altijd middels uitgebreide diagnose. Na uitvoering van onze op maat geschreven tuning controleren we modificaties in praktijk wederom met diagnose en/of met livedata metingen. Aanvullend kunt u zelfs kiezen voor een afstelling op onze Superflow 4 x 4 testbank. Hierop ontwikkelen we ook tuningssoftware.

Naast het extra vermogen dat uw Mazda krijgt wanneer hij gechipt is, heeft chiptuning nog andere voordelen. Doordat de software optimaal wordt afgesteld zal het werkgebied (range in toeren) groter zijn en zal het rijcomfort en souplesse van uw Mazda duidelijk verbeteren. Tevens zal het brandstof verbruik lager uit kunnen vallen. Verbruik is echter ook afhankelijk van factoren waarop Digicar helaas geen invloed kan uitoefenen.

 

Neem contact op

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Chiptuning door Mazda?

Als chiptuning zo goed voor de auto blijkt te zijn, waarom doet Mazda dit zelf dan niet? Mazda behoudt zelf graag de marge op het vermogen. Een bewust gekozen middenweg. Mazda brengt hun auto’s wereldwijd op de markt, motoren moeten in allerlei verschillende situaties functioneren. Denk hierbij aan weersextremen, maar ook in verschil qua onderhoud, brandstof en olie.

Ook uit commercieel oogpunt wordt soms bewust niet gekozen voor de meest optimale afstelling. Dit klinkt gek, maar dit zien we bij de zogenaamde geknepen motoren. Dit zijn compleet de zelfde motoren die softwarematig met minder vermogen worden geleverd dan het “opvolgende type”. Productielijn kan zo gelijk blijven, alleen software is anders.

Zo wordt bijvoorbeeld een 2.0 D met 110 Pk of met 143 Pk geleverd terwijl ze motorisch identiek zijn.

Omdat wij zeker zijn van onze kwaliteit ontvangt uw standaard levenslange garantie op al onze software aanpassingen, zolang u de auto in bezit heeft!

Wenst u aanvullende informatie of wil u een afspraak maken? Neem contact met ons op en laat u verder informeren omtrent de mogelijkheden van chiptuning bij uw Mazda.

 

Deel deze pagina